miercuri, 3 martie 2010

BMW - Mercedes

Vad peste tot (site-urile dedicate rachetelor pe roti) tot felul de noi aparitii, de noi tuning-uri din ce in ce mai exorbitante facute unor masini carora nici macar cusatura tapiteriei nu trebuie modificata:). Dar daca tot e sa impingem limita.. tocmai ce am vazut o comparatie intre un Merc si un BMW.. frateeee/:)!
Avand in vedere ca am si eu preferinta mea:D... voi incerca pe cat posibil sa nu fiu subiectiv:).
Sa incepem cu prezentarea :)) in cele 2 colturi avem un |Mercedes Clasa E Coupe|[o "tzara" de racheta scoasa de cei de la Mercedes] , iar in celalalt colt avvem uuunn | BMW seria 6 |[ auch =p~]
Din prezentarea asta nu reiese mai nimic...2 masini cu preturi de pornire undeva in jurul a 100 de mii :-??... genul de masina pentru oameni cu "gauri negre" in buzunare:)).
Partea interesanta incepe sa apara dupa rebotezarea amandurora:D. Merc-ul fiind crestinat de nasul Brabus, iar BMW-ul, botezat de G-Power! Deja incepe sa pare mai interesant:D. Pentru cunoscatori, aceste 2 nume de tuneri sunt ... pur si simplu divine! {fara nicio exagerare}.
Fara sa mai lungim vorba, aveam de aface cu doua .... gloante :))
Brabus E V12 Coupe
BMW M6 Hurricane CS (by G-Power)
Avem 2 masini, de performate relativ apropiate, cu puteri ...relativ apropiate, cu preturi....relativ cam departate:)).
In cazul celor de la Brabus... Mercedesul modificat apare cu urmatoarele indicative: 3,7; 9,9; 23,9 (echivalentul a 100, 200, 300 km/h... unitatea de masura fiind...bineinteles scundele). Si ca sa continui, din motorul V12 de 6,3 litrii ( 3 sticle de Coca-Cola si o doza:"> ) nemtalaiii au scos "infima" putere de 800 de Bivoli :)) legati de 1420 de newtoni/metrii :D. Ca idee asa...:-?? masina asta e echivalentul a 10 logane 1.4 mpi :)) ... o nimica toataaa:|
Usein Bolt are acum concurenta... :))...bineinteles, pana la un anumit punct, braabusul ajungand undeva la 374 km/h viteza maxima /:)... [cu stomacul gol am toate sansele sa ma tin in spatele lui =)) ].
Ma opresc aici cu prezentarea primului competitor...[nu ca nu as mai avea ce zice..dar nu au astia de la blogger spatiu necesar pentru cat as putea scrie :)) ]
M6...G-Power...
Masina ...pardon... racheta asta e ceva de speriat :|
Pe langa faptul ca arata dea dreptul demential!!! ii mai si poate caroseria :))
Cu toate ca e putin mai puturoasa la sprint..( lucur dealtfel acceptabil:)) ), i se pune splina si ei ..tot undeva in jurul a 370 km/h.
Bate suta in 4,4 ...200 in 9.6 si 300 in 26 de secunde :-?? ... putin mai slabut decat mercul dar ...acceptabil. Avand in vedere diferenta de 50 de bivoli in favoarea mercului si de... vreo 620 de nm:| ... bavareza se tine extrem de bine! Cum spuneam, M6-le are 750 Hp si 800 de Nm limitati electronic ( probabil au vrut sa menajeze cutia si transmisia).
Acum...nu poti spune ca nu e evidenta diferenta intre cele 2 masini. In cazul accelerarilor fiecare sutime face diferenta dintre castigator si invins:) Am uitat sa mentionez ca G-Powe a stors puterea dintr-un V10 aspirat... cei 2 cilindrii in plus in favoarea celor de la Mercedes aducand avantajul necesar masinii.
Pretul ,clar in favoarea bavarezei, are si el bineinteles 6 cifre :D
360 respectiv 420 de mii Euro - BMW respectiv Mercedes.
Una peste alta, 2 masini cu mult peste puterea noastra de cumparare:)) si cu mult peste visele noastre cele mai frumoase:).
Nu sunt 100% sigur, dar ...cam asta e varful de tehnologie si aspiratie in cazul celor 2 marci.
Cam atat am avut de spus in privinta asta :D...plictisitor pentruu unii, interesant pentru altii :-??. Un vis pentru mine!

P.S: Tati, daca citesti postul, vei stii ce cadou imi vei face la 18 ani !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu